Замовити дзвінок
Залишайте контакт
І персональний менеджер допоможе підключити еквайринг в смартфоні
Підтримка 0 800 21 21 57
Дякуємо! Ваша заявка відправлена.
Залишайте контакт
І персональний менеджер проконсультує щодо еквайрингу в смартфоні з ПРРО
Підтримка 0 800 21 21 57
Дякуємо! Ваша заявка відправлена.
Залишайте контакт
І персональний менеджер проконсультує щодо POS термінала з ПРРО
Підтримка 0 800 21 21 57
Дякуємо! Ваша заявка відправлена.
Замовити дзвінок
Залиште свої контакти та персональний менеджер зв'яжеться з Вами
Підтримка 0 800 21 21 57
Дякуємо! Ваша заявка відправлена.
Дякуємо! Ваша заявка відправлена.

Як безперебійно бізнесу продовжувати продажі Покупцям за умови відключень електроенергії?

Як заробляти бізнесу без світла?

Що сталося?

В України протягом жовтня 2022 року було пошкоджено понад 40% об'єктів енергосистеми: електростанції Львова, Запоріжжя, Дніпра, Вінниці, Харкова, Сум, Житомира, Івано-Франківська та Києва. У зв'язку з цим представники влади запровадили віялові відключення електроенергії, та закликали українців зменшити об'єми споживання електроенергії.

За останні кілька тижнів спільними зусиллями українцям вдалося зменшити споживання електроенергії до мінімуму. Свій внесок в економію енергоресурсів внесли і суб'єкти бізнесу, які продовжують підтримувати країну в цей тяжкий час: забезпечувати робочі місця, платити податки, і всіляко сприяти якнайшвидшому виходу України з кризи. Цікаво, що з початку повномасштабного військового вторгнення було зареєстровано понад 51 тис. нових бізнес-структур. З них 43 тис. - це ФОПи, а 8 тис. - юридичні особи. Справжній рекорд був поставлений в червні 2022 року. Підприємців в нашій країні побільшало більш ніж на 4,6 тис. Це найбільша цифра від початку війни. Нажаль, багатьом з них зараз доводиться працювати буквально «в темряві». Однак, українських бізнесменів це не зупиняє на шляху до спільної перемоги.

Як безперебійно бізнесу продовжувати продажі Покупцям за умови відключень електроенергії?

Енергетичні компанії запевняють, що найближчим часом відключення стануть передбачуваними (відбуватимуться за графіком) та будуть рівномірними. Це означає, что пересічні громадяни та підприємці зможуть планувати свій час. При цьому, не слід забувати про те, що ми живемо у світі, в якому кожна хвилина має значення. Особливо, якщо йдеться про бізнес. Тому, ми підібрали кілька корисних інструментів для підприємців, аби ви не витрачати свій час, а використали його з користю. Тільки експериментуючи та відкриваючи нове, ви зможете втриматися на плаву та продовжувати допомогати своїй країні. В умовах сьогодення це вкрай важливо.

1. Powerbank (пауербанк)

Залишатися на зв'язку зі своїми співробітниками та партнерами у разі відключення електрики допоможуть пауербанки. Це портативні зарядні пристрої, за допомогою яких можна заряджати смартфони, планшети чи ноутбуки. Зовнішній акумулятор заряджається від розетки та зберігає отриману енергію протягом тривалого часу.

Місткість пауербанку залежить від кількості гаджетів, які ви плануєте заряджати з його допомогою. У процесі вибору відповідної моделі портативного акумулятора необхідно враховувати його ємність, тип акумуляторної батареї, вихідну напругу, тип роз'ємів та наявність додаткових опцій, наприклад: дисплея, що показує рівень заряду, захисту від перевантаження, перегріву та короткого замикання. Вартість портативного зарядного пристрою ємністю 10000 mAh починається від 899 грн. Придбавши декілька пауербанків, можна забезпечити себе джерелом резервного живлення, та виконати безліч термінових справ.

2. Мобільний роутер

Цей пристрій забезпечує швидке та зручне підключення до 4G. З його допомогою можна отримати точку доступу до високошвидкісного інтернету в будь-який час і в будь-якому місці. Компактні роутери підтримують усі стандарти зв'язку. Вони здатні працювати без підзарядки до 20 годин і мають великий радіус дії.

Кмітливі підприємці вже встигли придбати мобільні роутери. Першими про резервне підключення до високошвидкісного інтернету подбали рітейлери, IT-компанії, банки, фінансові та логістичні компанії.

Для того щоб користуватися всіма перевагами мобільного роутера, потрібно лише вставити SIM-карту будь-якого українського оператора. Завдяки сучасній технології LTE швидкість інтернету може досягати 150 Мбіт з відмінним мобільним сигналом. Вартість такого портативного роутера починається з 3790 грн (напр., Novatel MiFi Inseego 8000).

3. Генератор

Бензиновий, дизельний або газовий генератор може використовуватися як резервне або постійне джерело електроенергії. Такий апарат цілком можна розглядати, як малогабаритну електростанцію, здатну виробляти електроенергію, і транспорфмувати її в стабільну напругу.

Для багатьох суб'єктів бізнесу купівля генератора – це єдиний можливий спосіб забезпечити стабільність та безперебійність робочих процесів. Головне – вибрати потрібну модель. Вона має бути практичною, безшумною, зі швидким запуском та мінімальною витратою палива.

Більшість українських ТРЦ швидко зреагували та закупили дизельні генератори. Наприклад, як тільки на лівому березі Києва почалися перебої з електроенергією, власники торгового центру SkyMall подбали про придбання дизельних генераторів. Це дозволило ТРЦ стати незалежним від пошкоджених ТЕЦ та якнайшвидше відновити свою роботу. Їх приклад наслідували і інші торгово-розважальні комплекси та гіпермаркети, зокрема: "Lavina Mall", "Ашан", "Епіцентр", "Respublika Park" та ін.

Ціна генератора хоч і досить висока, але, повірте, він швидко окупить себе. Наприклад, вартість бензинового генератора Kraft Dele KD150 з потужністю 1,3 кВт починається від 14900 грн.

4. Касовий апарат та POS-термінал у смартфоні

Вести касову дисципліну та приймати оплату від покупців - це одні з основних задач для підприємця. Але в умовах відключення світла підприємець не зможе користуватися касою, яка працює від розетки. Так само і щодо прийому оплат - якщо в банківському терміналі є sim-карта та вистачає заряда акумулятора - ви зможете прийняти оплату, але не зможете провести продаж через систему обліку та видати фіскальний чек.

На сьогодні досить популярні програмні касові рішення (програмні РРО), які повністю замінюють застарілі касові апарати. Програмні РРО це на сьогодні вже не просто каса, а ще й велика кількість додаткового функціоналу, так необхідного для бізнесу: інтегрований еквайринг (мобільний POS-термінал), аналітика бізнесу, складські рішення, робота з Клієнтами, управління персоналом.

Якщо касовий апарат працює від розетки, то програмний РРО "Е-ЧЕК" працює на будь-якому пристрої: смартфон, планшет або ноутбук. Отож, якщо у Вас немає електроенергії, Ви просто відкриваєте додаток "Е-ЧЕК" в телефоні – та працюєте. І при цьому Ви не тільки видаєте електронні чеки, але й прямо в телефоні приймаєте оплату картками від Клієнтів. Еквайринг в телефоні – дуже актуальний продукт з урахуванням того, що більше 72% розрахунків це безготівкова оплата (банківські картки, Apple pay, Google pay). Отже, з таким продуктом Ви не втрачаєте Клієнтів, навіть, при відсутності електроенергії. При цьому легко тариф "Е-ЧЕК" всього 125 грн/місяць без обмеження кількості кас, касирів, торгових точок та виданих чеків, а комісія еквайрингу в телефоні навіть нижче, ніж на терміналі – 1,3-2% від вартості транзакції без всіляких абонплат.

Тому, захистіть бізнес від штрафів та перевірок, заробляйте з "Е-ЧЕК", навіть, коли відсутнє світло. Замовляйте консультацію та отримайте безкоштовне підключення та 1 місяць безкоштовного користування.